

آموزش زبان اشاره به کودک یک راه عالی برای بهبود مهارت های ارتباطی و دایره واژگان اوست. در حالی که بسیاری از مردم بر این باورند که استفاده از زبان اشاره برای کودک در توانایی آنها در صحبت کردن تاثیر منفی می گذارد، اما در واقع اینگونه نیست و مطالعات نشان داده اند که نوزادانی که زبان اشاره را یاد می گیرند، در سن کمتری از همسالان خود به حرف زدن می افتند.
آموزش زبان اشاره به کودک هر دو بعد پیشرفت های شناختی و عاطفی را در او بهبود می بخشد. همچنین به این دلیل که کودک شما بهتر می تواند با شما ارتباط برقرار کند، پیوند والدین با فرزند را افزایش می دهد. نوزادانی که از لحاظ احساسی مراقبت می شوند، برای اینکه سطح هوش خود را بالا ببرند به طور طبیعی در آینده در موقعیتی بهتر قرار خواهند گرفت.
به کودک خود نگاه کنید، با او ارتباط چشمی برقرار کنید و این کار را بیشتر مواقع تکرار کنید. با نگاه کردن به کودک، شما به آنها فرصتی برای تحلیل و به خاطر سپاری چهره خود می دهید. این به خودی خود می تواند مهارت های شناختی او را بهبود بخشد. هر بار که کودک به چهره شما نگاه می کند، مهارت های خود را ارتقاء می دهد.
کودک شما به مرور در زمینه توانایی تحلیل و درک احساسات موجود در چهره شما پیشرفت می کند. هنگامی که شما لبخند می زنید و چشم هایتان باز و روشن می شود، کودکتان به آرامی آن را با حس شادی ارتباط می دهد. آنها حتی ممکن است در واکنش به خنده شما خودشان شروع به لبخند زدن کنند. توانایی درک عواطف و دادن پاسخ مناسب به آنها مهارتی است که همه نوزادان باید در معرض آن قرار گرفته و کسب کنند.
به موازات اینکه داشتن ارتباط با فرزندتان مهم است، گاهی نیز بهتر است اجازه دهید کودکتان زمانی را برای تنها بودن با خودش داشته باشد. البته این بدین معنی نیست که کودک را در هر شرایطی تنها بگذارید تا گریه کند. در عوض، اگر کودک شما بی سر و صدا در عالم خودش است، اجازه دهید مدتی در این حالت ادامه دهد. بگذارید زمان زیادی را به رصد کردن محیط اطرافشان بگذرانند. اگر شما به طور مداوم با اسباب بازی سر او را گرم کنید و با او در تعامل باشید، آنها فرصتی برای افزایش فعالیت مغزشان نخواهند یافت. نوزادانی که بیش از حد با اطرافیان تحریک می شوند، زمان زیادی را صرف مواجهه با اطلاعات جدید کرده و قدرت پردازششان پایین می آید. اسباب بازی زیاد مانع رشد فکری کودک نوپا می شود.
با دیدن این مورد شاید بیشتر کنجکاو شوید که چنین کاری با هوش نوزادتان چه ارتباطی دارد؟ پاسخ، تقلید است. البته این تقلید ممکن است پس از بیش از چندین تلاش شما شروع شود، اما اگر به یک کودک دو روزه زبان درازی کنید، آنها سریعاً می خواهند کار شما را تقلید کنند.
نوزادان تازه متولد، آماده یادگیری هستند و تقلید کردن غریزی نوزاد یکی از اولین راه هایی است که آنها انجام میدهند و در این راستا خودشان را به ما نشان می دهند. هنگامی که یک کودک عمل فیزیکی بیرون آوردن زبان را تقلید می کند، توانایی های شناختی اش به سرعت رشد می کنند. کودک حرکت شما را ضبط نموده و آن را در حافظه خود ذخیره می کند و سپس تلاش می کند تا آن را کپی کند. این توانایی شناختی، راهی عالی برای تقویت هوش کودک شما است. بنابراین، اگر سعی در افزایش IQ کودک خود دارید، فراموش نکنید که از این مدل کارها انجام دهید.